Krokuskriebels 2023 Zwin Natuur Park

Tijdens de krokusvakantie, die loopt van 18 tot en met 26 februari 2023, stapt het Zwin opnieuw mee in de komende editie van Krokuskriebels, een organisatie van de Gezinsbond. In deze editie staan families met kinderen met een beperking, centraal. Ook het Zwin Natuur Park zet hier graag op in door iedereen uit te nodigen om het Zwin te beleven met álle zintuigen.

Locatie

Knokke-Heist 8300 Graaf Léon Lippensdreef 8 Zwin Natuurpark

Ook het Zwin Natuur Park zet hier graag op in door iedereen uit te nodigen om het Zwin te beleven met álle zintuigen, niet alleen met ogen maar ook met oren, neus, tong en handen en voeten.
Zoals tijdens alle vakanties valt er tijdens de krokusvakantie in het huttenparcours van het park veel te beleven. Op verschillende plaatsen staan gidsen klaar om de bezoeker van alles bij te leren over de bijzondere natuur van het Zwin die stilaan uit zijn winterrust ontwaakt, over planten die in bloei komen en vogels die aan het bouwen van een nest beginnen. Vanuit de kijkhut kan je de vogels op de broedeilanden met telescopen bekijken en in de labohut kan je onder meer zaden of andere minuscule natuurlijke materialen tot in de kleinste details bestuderen. Er valt niet alleen van alles te bekijken, maar ook te beluisteren, te betasten en te ruiken. Voor de jongste bezoekers zijn er leuke natuurspelletjes en een mooi verhaal om naar te luisteren.
Van maandag tot en met donderdag gaat er elke dag om 10.30u een gezinswandeling door, speciaal gericht op gezinnen met kinderen tussen 5 en 12 jaar. De Zwingids geeft dan info op maat van de jongste bezoekers en zorgt voor een speelse toets. Geen lange, saaie wandeling dus, wel een actieve kennismaking met het Zwin in al zijn facetten! Ook tijdens deze gezinswandelingen worden alle zintuigen aangesproken en wordt er optimaal ingezet op toegankelijkheid voor iedereen.
Het Zwin Natuur Park is voor het grootste deel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor de moeilijker bereikbare paden, zoals in de Zwinvlakte, hebben we enkele ‘all terrain’ rolstoelen ter beschikking. Deze zijn gratis te gebruiken maar worden best vooraf gereserveerd.

Praktisch

Doelgroep
Families
Voor wie?
Iedereen
Prijs
7.00

De activiteiten in het huttenparcours zijn inbegrepen in de toegangsprijs tot het park.
Voor leden van de Gezinsbond, op vertoon van de lidkaart, bedraagt de toegangsprijs aan de kassa 7 euro voor volwassenen (i.p.v. 14 euro), 3 euro voor jongeren van 15 t.e.m. 17 jaar (i.p.v. 6 euro) en is de toegang gratis voor kinderen en jongeren tot en met 14 jaar. Reserveren is niet nodig.
Noodzakelijke begeleiders van personen met een beperking hebben gratis toegang tot het park. Voor de gezinswandelingen betalen volwassenen 10 euro (i.p.v. 17 euro), jongeren van 15 t.e.m. 17 jaar 6 euro. Deelname is gratis voor kinderen en jongeren tot en met 14 jaar. Reserveren is nodig om zeker te zijn van een plaats.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons.

www.zwin.be

Meer activiteiten

Di jan 31
Locatie

Vlaanderen 0000 * *

Do Feb 16
Locatie

Brugge 8000 Predikherenrei 4A Rijksarchief

Di Mrt 14
Locatie

Assebroek 8310 Baron Ruzettelaan Randparking Steenbrugge